Istoric

Dispozitivul Iyashi Dome a fost inventat de Shogoro Uemura, în colaborare cu un grup de cercetători care studia principiul regenerării celulare, ca urmare a efectelor nocive ale radioactivității. Aceştia căutau o soluţie pentru a elimina eficient metalele grele din corp şi toxinele dăunătoare. Astfel a apărut Iyashi Dome, dezvoltat după o străveche tehnică japoneză.

 

Încă de acum 300 de ani, în Japonia exista o practică veche pentru detoxifierea organismului, numită “Suna Ryoho”. Tehnica era folosită pe vremuri pentru a elimina natural metalele grele din corp, iar japonezii făceau băi tradiționale în nisip fierbinte, îngropându-se în nisipul unor izvoare naturale calde. Această formă de terapie elimină formarea toxinelor prin transpirație și curăță corpul. În aceste locuri speciale, pământul eliberează căldură în stratul de nisip din jurul corpului scufundat.

Această practică naturală l-a inspirat pe Shogoro Uemura, care se întreba cum ar putea transpune beneficiile acestei practici într-un dispozitiv, cu ajutorul tehnologiei. Astfel, compania Iyashi Dôme a fost creată în noiembrie 2004 pentru a oferi fiecăruia acces la tratamente benefice pentru corp și minte.

Iyashi Dôme a dezvoltat în 2005 numele de “saună japoneză și este echivalentul vechii tradiţii japoneze, însă fără riscul de pericole sau reacţii adverse. Conceptul a fost dezvoltat împreună cu parteneri francezi de calitate pentru a crea versatilitate unică și holistică a tratamentului. Pentru a face acest lucru, Iyashi Dôme lucrează împreună cu un comitet de experți în domeniul sănătății pentru a împinge în mod constant granițele. Acesta este motivul pentru care dispozitivul s-a vândut deja în peste 400 de exemplare, în peste 30 de ţări!